Laxbiffar - enkelt, nyttigt och jättegott!

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda laxbiffar för alla tillfällen. Går dessutom att variera i all oändlighet, samt passar med en lång rad tillbehör!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 1 ägg
  • 3 msk naturell kvarg
  • 1 mindre rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina laxfiléerna och tärna dem i lagom stora bitar.
    2. Mixa laxen tillsammans med de övriga ingridienserna tills de bildar en jämn, rosa mousse. Forma moussen till biffar, välj storlek efter behag. Fräs på biffarna i en stekpanna lite snabbt på varje sida för att de ska få en fin, gyllenbrun färg. Använd gärna lite olja eller smör i pannan.
    3. Lägg sedan biffarna i en ugnssäker form och grädda på 190 grader tills biffarna är genomlagade. Detta brukar ta ca 10-15 minuter beroende på biffarnas storlek.
    4. Nu är de klara att avnjutas! Serveras gärna med en gräddfilssås samt ris, potatis eller ångkokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben