Laxbiffar - enkelt, nyttigt och jättegott!
Supergoda laxbiffar för alla tillfällen. Går dessutom att variera i all oändlighet, samt passar med en lång rad tillbehör!
Ingredienser
4 laxfiléer
1 ägg
3 msk naturell kvarg
1 mindre rödlök
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Instruktioner
- Tina laxfiléerna och tärna dem i lagom stora bitar.
- Mixa laxen tillsammans med de övriga ingridienserna tills de bildar en jämn, rosa mousse. Forma moussen till biffar, välj storlek efter behag. Fräs på biffarna i en stekpanna lite snabbt på varje sida för att de ska få en fin, gyllenbrun färg. Använd gärna lite olja eller smör i pannan.
- Lägg sedan biffarna i en ugnssäker form och grädda på 190 grader tills biffarna är genomlagade. Detta brukar ta ca 10-15 minuter beroende på biffarnas storlek.
- Nu är de klara att avnjutas! Serveras gärna med en gräddfilssås samt ris, potatis eller ångkokade grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)