Laxbiffar med broccoli och spenat

Serverar: 4 portioner

Frasiga biffar med fräscha tillbehör. Det går även bra att finhacka laxen om du inte vill köra den i matberedare.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn och ben
  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl ströbröd
  • 1 broccolistånd
  • 80 g babyspenat, 1 påse
  • 1 msk pressad citron
  • Dressing
  • ½ dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • Tillbehör
  • 3 dl ris
  • Citronklyftor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i bitar och mixa hastigt i matberedare. Ansa och skiva salladslöken tunt på snedden. Blanda ner hälften av salladslöken i fiskfärsen.
    2. Tillsätt hackad vitlök, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rulla 8 bollar av färsen. Vänd dem i ströbrödet och platta till något.
    3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Ansa och skär broccolin i stora bitar. Koka i saltat vatten ca 2 minuter. Blanda med spenaten. Ringla över citronsaft och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt.
    5. Blanda soja, pressad vitlök, 2 msk olja och citronsaft till dressingen.
    6. Stek fiskkakorna gyllenbruna i 2 msk olja. Servera med broccolisallad och ris. Ringla över dressingen och servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben