Laxbiffar med gräslök

Serverar: 4 portioner

De här biffarna är goda, lättlagade och nyttiga. 361 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 400 g kokt lax
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl finhackad slätbladig persilja
  • 3 msk finhackad salladslök
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 ägg, separerade
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj med olivoljan.
    2. Mosa laxen grovt och lägg den i en skål med gräslök, citronskal, citronsaft, persilja och salladslök. Blanda väl och krydda med svartpeppar.
    3. Blanda crème fraiche och äggulor i en skål. Rör ner mjölet och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Vänd ner äggsmeten i laxblandningen och vänd tills precis blandat.
    4. Klicka ut matskedsstora biffar av smeten på plåten och tryck till lätt ovanpå. Stek 5 minuter i ugnen, vänd biffarna och stek ytterligare 5 minuter tills båda sidorna är gyllene och biffarna är genomstekta. Servera med en matig sallad och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben