Laxbiffar med räksås

Serverar: 4 portioner

Det är alltid gott med lax och speciellt bra är det om det går snabbt att laga något gott som detta recept.

Ingredienser

  • 300 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 4 skivor formbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl ströbröd
  • 200 g räkor med skal
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • 2 msk rapsolja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar och mixa med ägg, formbröd utan kanter, salt och peppar. Forma fyra biffar och panera i ströbröd.
    2. Skala och hacka räkorna och blanda dem med crème fraichen, majonnäs, tomatpuré, dill och salt. Stek biffarna i olja och servera med såsen, kokt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben