Laxbiffar med salsa

Serverar: 4 portioner

Från Buffe nr 5 2000 Servera gärna med kokt potatis eller i bröd med salsa

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk smör
  • Salsa
  • 2 papayor
  • 6 vårlökar
  • 4 ananasringar
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Dela laxen i bitar. Lägg den i matberedaren. Krydda med salt och citronpeppar. Tillsätt vispgrädde under maskinens gång och kör till färs. Rör ner gräslöken. Ställ färsen i kyl ca 30 minuter.
    2. Under tiden gör du salsan: Skala, kärna ur och tärna papayor. Strimla vårlökarna fint. Skär ananasskivorna i små bitar. Blanda med chilifrukten och kaprisen. Ställ i kyl så länge.
    3. Smält smör i en panna. Forma biffar av färsen. Stek på medelvärme på båda sidor.
    4. Servera med salsa och ev kokt potatis. Biffarna passar också bra att lägga i bröd och toppa med salsa.

    Liknande recept

    15 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben