Laxbiffar med sojasås

Serverar: 4 portioner

En mycket lättlagad och god rätt som ger "sushi-känsla". Rekommenderas varmt!

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • ca 1 msk riven färsk ingefära
  • 2-3 krm salt
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk rapsolja
  • Sojasås
  • 1 lime
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk rå- eller strösocker
  • 1-2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Börja med sojasåsen. Pressa limefrukten. Blanda limesaft, socker och sesamfrön.
    2. Skär laxen först i långa strimlor, sedan ca 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en bunke. Blanda laxtärningar, ingefära, salt, potatismjöl och ägg.
    3. Värm olja i en stekpanna. Lägg i matskedsstora klickar av laxfärsen och bred ut dem något. Stek laxbiffarna på medelstark värme tills de är genomstekta.
    4. Servera med kokt ris, eller couscous, sojasås och t ex kokta sockerärtor och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben