Laxbitar med ingefärstopp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Otroligt god laxrätt som jag hittade i en veckotidning.

Ingredienser

  • Ca 500 g lax i portionsbitar
  • Olja till formen
  • 3 lime
  • 2 tsk riven ingefära
  • ½ dl hackade färska örter
  • 150 g färskost, pepparrot el vitlökssmak
  • 3 dl couscous
  • 10 cm gurka
  • 1 röd paprika
  • 2 msk hackad mynta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär en skåra i mitten på varje laxbit, lägg dem i en ugnssäker form med lite olja i botten. Riv skalet och pressa saften ur 1½ lime. Spara andra halvan till garnering. Blanda skal, saft, ingefära och örter med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Fördela krämen i skårorna på laxfilèerna. Tillaga i mitten av ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Tillaga couscousen. Skär gurka och paprika i små tärningar, blanda ner det och myntan i couscousen. Pressa över saften av den sista limen. Blanda och smaka av med salt och peppar. Garnera med lime och serveras med en sallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100
    4.3
    4-8
    9
    4.9
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben