Laxbörsar med svamp och lökfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lax tröttnar man aldrig på ! Fyllda med svamp och lök under ett täcke av ost smälter de här mumsiga laxbörsarna i munnen.

Ingredienser

  • 4 skinn- och benfria portionsbitar av lax
  • 1 msk smör eller olja
  • 2-3 gula lökar
  • 1 liter färsk svamp
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • ca 50 g lagrad ost
  • persilja
  • Instruktioner

    1. Skär en djup ficka i laxbitarna och vik ut delarna. 2. Hacka löken fint och fräs den mjuk och glansig i en stekpanna. Ansa och hacka svampen och tillsätt den till löken. Låt puttra under omrörning tills vätskan dunstat. 3. Späd lite i sänder med grädden och låt puttra till en tjock stuvning. Låt stuvningen svalna. 4. Salta och peppra laxen lätt ooch fyll den generöst med svampstuvningen. Strö över den rivna osten. Stek mitt i ugnen i 225 grader under 10-12 minuter. Servera överströdd med finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    matnjutaren 15 maj 2008

    MÅSTE bara testa! :D Tack för receptet!

    maneten 14 juni 2009

    Låter spännande! Ska testa det om någon dag! Hälsn från f d Kirunabo

    lena4 25 augusti 2009

    Detta recept har jag oxå i min samling.. Mycket god rätt.. Femma i betyg.

    Legoli 23 augusti 2010

    Väldigt gott, smälte verkligen i munnen, åt med kokt färsk potatis, färsk blomkål och morötter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben