Laxburgare med sparris

Serverar: 2 portioner

Laxburgare som serveras med sparrispasta. Receptet är till 2 personer.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • 25 g kallrökt lax
  • 2 msk gräslök
  • Salt
  • ½ uppvispat ägg
  • 2 tsk hummerfond
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk flytande margarin eller matolja
  • Sparrispasta
  • 150 g grön sparris
  • 60 g tagliatelle
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk citronolivolja
  • 10 cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i små bitar. Lägg därefter alla ingredienser i en matberedare och kör till färs. Forma med vattensköljda händer fyra biffar. Stek på medelvärme på varje sida.
    2. Koka sparrisen. Koka pastan al dente. Finhacka schalottenlöken. Hetta upp citronolivoljan och fräs sparris och lök någon minut.
    3. Halvera tomaterna och tillsätt dem och den avrunna pastan. Vänd försiktigt runt och servera tillsammans med laxburgarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben