Laxdröm med murkelsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

en väldigt god laxrätt från viktväktarna . går lika bra med murkler på burk. för den som räknar points så är det 7,5 points i rätten

Ingredienser

  • 4 laxfiléer à 125 g
  • 1 tsk olja
  • 6 msk gorgonzola (max 28%)
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 2 dl murklor, finhackade
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde ( max 7 %)
  • Instruktioner

    Börja med såsen. Fräs löken mjuk 1 minut i margarin, tillsätt murkler och fräs ytterligare några min under omröring. Pudra över mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka småkoka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa gorgonzola, blanda med gräslök och persilja. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Skär en skåra längsgående snitt i mitten av filéerna. Lägg i fyllning och pensla med olja. Tillaga i ugn ca 10 - 15 min. Värms såsen och servera med lax, pressad potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben