Laxfilé i ugn med örter, citron och tomat
Laxfiléer utan skinn, dressas med citronsaft, kläs med örtkryddor, sen på med crème fraiche och gräslöksost, in i ugnen o sköter sig självt, serveras med kokt potatis och lite grönt.
Enkelt och gott.
Ingredienser
400 g laxfilé
1 stor tomat
½ -1 citron, saft av
Salt
Peppar
Minst 3 msk Örtkryddblandning (eller motsvarande)
Detta var en färdig torr kryddblandning innehållande
Vitlökspulver
Lökpulver
Paprikapulver
Persilja
Basilika
Dill
Citrongräs
Gurkmeja
Bockhornsklöver
Cayennepeppar
1 dl crème fraiche
3 msk färskost med gräslökssmak
Smör till formen
Instruktioner
- Lägg den tinade laxfilén/bitarna i en smord ugnsform.
Sätt på ugnen - 200°C.
Krydda fisken med pressad citronsaft, salt och peppar. Strössla generöst med örtkrydda-blandning på detta. Skiva tomaten och fördela över fisken.
- Klicka ut crème fraiche och färskost över formen.
In i ugnen , gratinera i ca 15-20 minuter, håll koll och bedöm själv när fisken är helt klar. Jag körde nog 12 minuter på 200 grader, men ugnar är lite olika.
- Servera sedan med kokt potatis, gärna pressad.
Liknande recept
Kommentarer (0)