Laxfilé i ugn med örter, citron och tomat

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Laxfiléer utan skinn, dressas med citronsaft, kläs med örtkryddor, sen på med crème fraiche och gräslöksost, in i ugnen o sköter sig självt, serveras med kokt potatis och lite grönt. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 stor tomat
  • ½ -1 citron, saft av
  • Salt
  • Peppar
  • Minst 3 msk Örtkryddblandning (eller motsvarande)
  • Detta var en färdig torr kryddblandning innehållande
  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Paprikapulver
  • Persilja
  • Basilika
  • Dill
  • Citrongräs
  • Gurkmeja
  • Bockhornsklöver
  • Cayennepeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk färskost med gräslökssmak
  • Smör till formen
  • Instruktioner

    1. Lägg den tinade laxfilén/bitarna i en smord ugnsform. Sätt på ugnen - 200°C. Krydda fisken med pressad citronsaft, salt och peppar. Strössla generöst med örtkrydda-blandning på detta. Skiva tomaten och fördela över fisken.
    2. Klicka ut crème fraiche och färskost över formen. In i ugnen , gratinera i ca 15-20 minuter, håll koll och bedöm själv när fisken är helt klar. Jag körde nog 12 minuter på 200 grader, men ugnar är lite olika.
    3. Servera sedan med kokt potatis, gärna pressad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben