Laxfilé med ädelostsås

Serverar: 2 portioner

GI recept på laxfilé med ädelostsås. Enkelt, snabbt och supergott!

Ingredienser

  • 4 laxfileér
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 1/4 spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl crème fraiche
  • 20 g ädelost
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk vatten
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Rosta chilifrukten i en torr het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas. Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak. Blanda samman chili, crème fraiche, ost, fond och vatten. Mixa till en slät sås.
    2. Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfiléerna ca 2 min på varje sida.
    3. Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen och tillsätt hackad oregano.
    4. Serveras med fullkornspasta eller råris. Fungerar även bra med bara broccoli till!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben