Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra

Serverar: 4 portioner

Lyxig huvudrätt med bakad potatis, laxfilé och en god röra med räkor och ägg.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 140 g
  • salt
  • Ägg- och räkröra
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1/4 röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 150 g skalade räkor
  • salt
  • Bakad potatis
  • 4 st bakpotatisar
  • 50 g smör
  • 1 tsk pressad vitlök (färsk eller på burk)
  • några dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.
    2. Gör under tiden ägg- och räkröran.
    3. Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka ägg och röd lök och rör ner. Blanda i dill och räkor. Smaka av med salt.
    4. Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med en provsticka och kör i mikron på full effekt i ca 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara.
    5. Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.
    6. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben