Laxfilé med chiliräkor och lime- och dillsås

Serverar: 4 portioner

Fräsch och lättlagad.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 300 g skalade räkor
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 röd urkärnad spansk peppar (chili)
  • Sås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Rivet skal av 1 lime
  • Pressad saft av 1 lime
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1/2 dl hackad dill
  • 200 g kokt sparris
  • 75 g rucolasallad
  • 600 g mandel eller sparrispotatis
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen på längden och lägg i en ugnssäker form. Pensla med olja och salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen utom dillen och koka upp. Smaka av.
    3. Dillen blandas ner strax före serveringen. Salta och peppra fisken och låt den ligga medan räkorna fräses i lite smör med vitlök och tunnskivad chilifrukt.
    4. Rengör stekpannan och stek laxen i nytt smör på båda sidor ca 8 minuter totalt.
    5. Lägg upp laxen på en bädd av sallad och kokt sparris. Arrangera räkorna ovanpå och servera den ugnsbakade potatisen och såsen till.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben