Laxfrikadeller med kaprissås

Serverar: 4 portioner

Saftiga laxfrikadeller som är en bra fettkälla av goda fetter och en god smakrik sås av kapris och citron.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • Salt
  • Grovmalen vitpeppar
  • 1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 1 msk maizena
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad dill
  • Olja till stekning
  • Kaprissås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Broccoli
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i bitar och lägg i en mixer eller i en matberedare med de övriga ingredienserna. Kör snabbt till en grov färs och häll upp i en skål. Täck över och ställ kallt någon timme.
    2. Forma färsen till små trinda pannbiffar och stek dem guldbruna i olja på båda sidor i en panna. Minska värmen och låt stå och eftersteka på lägsta värme under lock.
    3. Blanda yoghurt med kapris, citronskal, salt och peppar och servera med kokt potatis, broccoli till laxfrikadellerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben