Bräserad gädda med senaps- och kaprissås

Serverar: 4 portioner

Som alternativ till gädda kan man gärna ta gösfiléer.

Ingredienser

  • 500 g benfria gädd- eller gösfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk kapris
  • 2 msk senap
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Redning
  • 3/4 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk vatten
  • Avsluta med
  • 1/4 purjolök strimlad (50 g)
  • 1 knippa dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i 8 portionsbitar.
    2. Hetta upp en stekpanna med smöret. Salta och peppra och lägg ner fiskbitarna med skinnsidan ner och stek dem ca 1 minut på varje sida. Ta upp fisken och håll den varm.
    3. Skal och skiva löken. Lägg ner lök, kapris och senap i stekpannan och rör ner vatten och vispgrädde. Låt sjuda ca 5 minuter.
    4. Rör samman maizena och vatten till redningen och vispa ner det i stekpannan. Låt koka några minuter till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar.
    5. Vänd ner purjo och dill och lägg slutligen ner de stekta gädfiléerna i såsen.
    6. Servera med nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben