Potatisgnocchi med paprika- och kaprissås

Serverar: 4 portioner

Små knyten med en vegetarisk smakrik sås.

Ingredienser

  • 800 g färsk potatisgnocchi
  • Paprika- och kaprissås
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 msk kapris
  • 4 msk vitt vin
  • 20 g smör
  • 2 msk finskuren gräslök (spara ½ msk till servering)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock medan paprikasåsen småkokar. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet, ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt gnocchin rinna av.
    2. Skala och finhacka löken. Skölj, dela och kärna ur paprikorna och skär dem i små, små bitar. Skölj och skär tomaterna i små bitar.
    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa långsamt, i ett par minuter, utan att den tar färg. Tillsätt paprika, tomater och kapris. Låt puttra under lock tills paprikan känns mjuk, ca 10-15 minuter.
    4. Tillsätt vin och koka ytterligare i en minut. Blanda sedan ner smör och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera gnocchin med den varma såsen på toppen och med lite gräslök över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben