2 msk finskuren gräslök (spara ½ msk till servering)
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock medan paprikasåsen småkokar. Lägg ner gnocchin i det kokande vattnet, ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt gnocchin rinna av.
Skala och finhacka löken. Skölj, dela och kärna ur paprikorna och skär dem i små, små bitar. Skölj och skär tomaterna i små bitar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i löken och låt den fräsa långsamt, i ett par minuter, utan att den tar färg.
Tillsätt paprika, tomater och kapris. Låt puttra under lock tills paprikan känns mjuk, ca 10-15 minuter.
Tillsätt vin och koka ytterligare i en minut. Blanda sedan ner smör och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Servera gnocchin med den varma såsen på toppen och med lite gräslök över.