Pasta med kronärtskocksfräs

Fredagsgott utan grädde eller crème fraiche. Går fort att laga med få ingredienser. Man kan lägga till eller dra ifrån ingredienser, jag lade till squash och glömde att ta i rosmarin. Det blev gott.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 400 g pasta
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 burk kronärtskocksbottnar eller hjärtan, 390 g
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk rosmarin eller timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Knaperstek baconet och låt rinna av på ett papper. Koka pastan enl anvisning på paketet. Häll av kronärtskocksbottnarna och skär i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova tärningar. Skala och finhacka eller pressa vitlöksklyftan. Fräs kronärtskockorna i lite olivolja någon minut. Tillsätt paprika, vitlök och rosmarin och låt fräsa någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
    2. Häll av pastan och blanda ev med 1 msk olivolja, häll pastan i en skål och blanda i paprika- och kronärtskocksfräset och strössla bacon över det hela.
    3. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben