Pers paprika- och kaprisbiffar

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är mycket goda biffar med paprika och kapris. Servera dem gärna med kokt potatis och brunsås.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 500 g blandfärs
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st stor röd lök
  • 1 st röd chili
  • 2 st ägg
  • 2 msk hel kapris
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på grill och lägg in paprikorna på galler högt upp i ugnen. Vänd dem med jämna mellanrum tills dom blivit svarta i skalet. Lägg dom sedan i en plastpåse och knyt den. Hacka sedan lök och kapris fint. Kärna ut chilin och hacka den fint. Öppna påsen och pilla försiktigt bort det brända på paprikorna och ta bort kärnhuset och kärnorna. Hacka dem sedan i små bitar. Blanda färs, paprika, lök, chili, kapris och ägg i en bunke till en jämn smet och smaka av med salt och peppar. Gör biffar som är ca 7 cm i diameter och ca 1 cm tjocka. Stek dem sedan i smör och en skvätt olivolja tills dom blivit gyllenbruna och genomstekta.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben