Paprika- och köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Om du inte tycker om spiskummin, ta oregano i stället. Kan även fräsa ner ett äpple skuret i små bitar, samtidigt som löken.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar och låt puttra ca 10 min utan lock. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter. Servera med ris eller med ett gott bröd och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben