Soppa med paprika- och skinkfräs

Serverar: 4 portioner

Pröva med bacon i stället för skinka

Ingredienser

  • 2 gula paprikor
  • 1 msk olivolja, (+ 1 msk)
  • 2 burkar majs, (à 340 g)
  • 8 dl kokande vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk nymald svartpeppar
  • 3 salladslökar
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g bredbar getost
  • 8 rågbrödskivor, (eller formbröd med fibrer)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Instruktioner

    Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min. 3. Bred osten på brödskivorna. Doppa dom i klippt krasse. 4. Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben