Laxgratäng med mandelpotatis

Serverar: 4 portioner

Festlig form med mycket gott i. Mandelpotatisen ger extra lyxkänsla.

Ingredienser

  • 1 kg mandelpotatis
  • 300 g kallrökt lax
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g riven mozzarella
  • ½ tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 100 g grön sparris
  • 30 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skala och skiva potatisen. Strimla laxen. Varva potatis, lax och dill i en smord ugnsfast form.
    3. Blanda grädde, mozzarella, salt och peppar och fördela detta i formen. Tillaga mitt i ugnen 40-45 minuter. Kontrollera att potatisen är genomkokt.
    4. Förväll sparrisen enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av väl. Lägg sparrisen på den färdiga gratängen och riv eller hyvla över parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben