Laxgryta med dill

Serverar: 4 portioner

Riktigt krämig och god laxgryta. Dessutom väldigt enkel att tillaga.

Ingredienser

  • 400-500 g lax
  • 1 paprika
  • Champinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • Ev lite mjölk
  • Dill
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Ev räkor
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i lämpliga bitar. Stek den så den nästan är färdig.
    2. Skiva paprika och champinjoner. Häll crème fraiche, paprika, champinjoner, dill, salt, svartpeppar och räkor (behövs inte för dem som inte gillar räkor) över laxen. Koka upp. Låt sedan puttra ett tag. Blir det för torrt eller krämigt, späd med lite mjölk.
    3. Servera med potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mabee 1 februari 2009

    Valdigt god och enkel middag! testade den igar och den var uppskattad aven av en som inte gillar lax :) Gjorde den med potatis men kan tanka mig att den ocksa ar god till pasta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben