Laxgryta med örter, citron och tomat

Serverar: 4 portioner

Laxgryta med tomater, pinjenötter, citron, vitt vin och örter.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 dl färska eller frysta örter, t ex persilja, dill, basilika, gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port pasta, färsk eller torkad
  • 100 g färskriven parmesan till serveringen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i 2 cm stora kuber. Skär bort skalet från citronen och ta bort eventuella kärnor. Skär citronen i 1 cm stora tärningar. Dela tomaterna, skär bort kärnhuset och skär tomatköttet i tärningar eller strimlor.
    2. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olivolja och stek laxtärningarna runt om i 3-4 minuter. Låt sedan pinjenötter, tomater, citron, örter och vin steka med i 1-2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt färsk pasta blandad med parmesan, olivolja, salt och peppar samt med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben