Snabb, fräsch vardagsfisk med örter, citron och frasigt pankotäcke. Med mos & grönt blir det toppen!
Ingredienser
4 torskfiléer (jag hade styckfrysta ryggfiléer)
Salt
Örtkräm
1 dl tjock yoghurt, crème fraiche eller liknande
0.75 dl parmesan, riven
1 citron, rivet skal + några droppar citronsaft (spara resten till servering)
1-2 msk frusen basilika el smaka dig fram med andra örter du har hemma
1 tsk örtagårdskrydda el annan örtkrydda
Salt
Peppar
1-2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
Frastäcke
1.5 dl panko eller ströbröd
Olja att ringla över fisken och i formen
Den här paneringen verkar superb. Funkar till vilken vitfisk som helst. Provar att slänga ut reven i helgen. Kanske blir det en Pangasius eller nåt på kroken? Mest troligt 300 g frusen torskfilé i paket. Måste prova Din panering!