Torsk i örter

Serverar: 4 portioner

Torsk i örter

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 morötter
  • 75 g fänkål
  • ½ purjolök, gröna delen
  • 1 ½ msk margarin
  • ½ tsk salt
  • 3/4 krm malen vitpeppar
  • 2 krm torkad dragon
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk Touch of taste fiskfond
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Strimla morötter och skiva fänkål och purjolök tunnt. Fräs morot och fänkål i margarin i en kastrull på svag värme några minuter.
    2. Blanda ner purjolöken. Fördela grönsakerna i botten på formen. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta ovanpå grönsakerna, salta och peppra. Strö över dragon.
    3. Blanda matlagningsgrädde och fiskfond och slå över fisken. Täck formen med folie och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35 minuter. Strö över persilja. Serveras med pressad potatis eller kokt ris och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wivson 20 januari 2009

    Jättegott recept! Ungdomarna hemma tyckte det var jättegott.

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Fiskelycka!
    Sommartid accentueras lusten att fiska sin egen fisk. Det gäller bå...

    Fiskelycka
    Sommartid accentueras lusten att fiska sin egen fisk. Det gäller bå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben