Laxgryta med pepparot

Serverar: 4 portioner

En riktigt god fiskgryta,och mycket enkel.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 2½ dl fiskbuljong
  • 2 tsk pressad citron
  • Ca 1½ msk pepparrot
  • 2 dl creme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilén i lagom stora bitar.
    2. Koka upp buljongen, citron, pepparot och creme fraiche. Lägg i fisken, låt sjuda ca 2 minuter eller tills den är precis genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Klipp över gräslöken.
    3. Servera med kokt gärna pressad potatis, citronklyftor, sallad.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (2)

    dolores 4 november 2009

    Otroligt gott och lättlagat. Kommer absolut att göra den fler gånger. Tycker nog att pepparrot är lite underskattat i matlagning.

    mammis 10 augusti 2011

    Jättegod enkel gryta att koka ihop, lade även i lite tomater, och sen använde jag torsk istället..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben