Laxgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Krämig lax gryta passar utmärkt till pasta

Ingredienser

  • 4 lax fileèr
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 liten purjolök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 2-3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche, basilika och tomat
  • 20 stora räkor
  • Olja
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär grönsakerna morötterna skärs i smala stavar, paprikorna i större fyrkanter,purjon i ringar, grov hacka lökarna. Dela lax fileerna i 5 bitar/ filee-
    2. Stek grönsakerna i olja på svag värme utan att de får färg i ca 15 minuter. Krydda med curry och peppar. Rör i pannan så det inte fastnar.
    3. Smula i buljongtärningen och häll på 2 dl vattnet. Låt det koka upp och lägg i laxen. Låt små koka 10 minuter.
    4. Rör i crème fraichen och låt grytan bli varm. Häll i de 20 räkorna precis före servering.
    5. Servera med pasta och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben