Laxgryta

Serverar: 4 portioner

Att bjuda på en gryta där ingår både potatis, grönsaker och fisk är både praktiskt, gott och snabblagat.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilè
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • 5-6 potatisar
  • 1 purjolök
  • 5 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpurè
  • 2 msk Philadelphiaost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och strimla dem. Skala och strimla rotsellerin. Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt. Ansa och skär purjolöken i bitar.
    2. Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet. Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
    3. Skär under tiden laxen i kuber. Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter.
    4. Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning. Smaka av med salt. Bjud grytan rykande het med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben