Att bjuda på en gryta där ingår både potatis, grönsaker och fisk är både praktiskt, gott och snabblagat.
Ingredienser
500 g skinn- och benfri laxfilè
3 morötter
1 bit rotselleri, ca 100 g
5-6 potatisar
1 purjolök
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
1 msk tomatpurè
2 msk Philadelphiaost
Salt
Instruktioner
- Skala morötterna och strimla dem. Skala och strimla rotsellerin. Skala potatisarna och skiva dem ganska grovt. Ansa och skär purjolöken i bitar.
- Lägg alla rotfrukterna och purjolöken i en gryta och häll över vattnet. Tillsätt smulad buljong, timjan och tomatpuré. Låt allt koka under lock ca 10 minuter.
- Skär under tiden laxen i kuber. Lägg ner dem i grytan och låt det sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter.
- Rör ner osten och låt den smälta under försiktig omrörning. Smaka av med salt. Bjud grytan rykande het med ett gott bröd till.
Liknande recept
Kommentarer (0)