Laxgryta med ananassalsa

Serverar: 4 portioner

En laxgryta med smak av ananas, den innehåller även broccoli, blomkål och majs. Serveras med lättsaltade naturchips.

Ingredienser

  • 1 paket Hemköps nyttiga djupfryst laxfilé (4 x 140 g)
  • 1 purjolök, skivad
  • 2 msk svenskt smör
  • 1 påse Santa Maria Hot taco spicemix (40 g)
  • 1 burk Santa Maria pineapple salsa (230 g)
  • 1 förp Kelda matlagningsgrädde (250 ml)
  • 1/2 påse Garant ekologisk fryst broccoli (à 450 g)
  • 1/2 påse Garant ekologisk fryst blomkål (à 450 g)
  • 1/2 burk Hemköps majskorn (à 340 g)
  • 1/2 burk Santa Maria green jalapeno (à 215 g)
  • 1 förp Arla Köket ekologisk gräddfil (3 dl)
  • 1 påse OLW naturchips lättsaltade (200 g)
  • Instruktioner

    1. Tina och grovtärna laxen. Fräs purjolöken i lite smör. Tillsätt kryddblandningen och låt den fräsa med en stund.
    2. Häll i salsa, grädde och koka upp. Lägg i broccoli, blomkål, majskorn och hälften av jalapenosarna. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg i laxbitarna och sjud 8–10 minuter.
    4. Servera med jalapenos, gräddfil och chips.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben