Laxgryta med saffran

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Sätt guldkant på laxen. Supergod laxgryta med mustig krydda både värmer och doftar underbart en klar höstkväll, dessutom blir middagen klar på ett kick!

Ingredienser

  • 600 g lax i bit
  • 2 morötter
  • 10 cm purjolök
  • Smör till stekning
  • 1/2 g saffran
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • eventuellt några kvistar färsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering kokt potatis
  • Garnering dill
  • Instruktioner

    Dela laxen i bitar.Skär bort skinnet om det finns kvar. Skala morötterna och skär dem i slantar eller i smala stavar. Ansa purjolöken och skiva den tunt eller fint på längden. Fräs grönsakerna lite lätt i en klick smör i en kastrull.Tillsätt saffranet,grädden,vinet, buljongen och dragonkvistarna.Låt koka i ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxbitarna och låt koka upp på svag värme. Ta kastrullen från värmen och lägg på locket.Låt stå och dra i ca 10 min. Servera laxgrytan med kokt potatis eller ris. Garnera gärna med lite dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben