Laxgryta med potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Laxgryta med potatis, morot, purjolök och grädde. Gott och enkelt med laxfilé. Istället för grädde kan du ta kokbar crème fraiche. Laxen kan bytas mot annan fisk. Räkor är också gott i. Välj helst MSC eller Kravmärkt lax.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 500 gram totalt
  • 1 morot
  • 600 gram fast potatis
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Citronklyftor till servering (valfritt)
  • Instruktioner

    Skala morot och potatis. Skär i tärningar ca 2x2 cm stora. Koka morot och potatis i en gryta i vattnet med fiskbuljongtärningen i 10 minuter. Tärna laxen i 2x2 cm stora bitar. Skär till fyra klyftor citron till servering. Skölj och strimla purjolöken. Tillsätt purjolöken och koka i fem minuter till. Slå i grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i laxen och låt koka upp. Servera laxgrytan med citronklyftan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben