Laxgryta med tomat och vin

Serverar: 4 portioner

Matig och lättlagad gryta med underbara, klassiska smaker.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 liten gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 1 liten fänkål
  • 1 zucchini
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 1 ½ msk konc fiskfond
  • 3 msk hackad persilja
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2 ½ dl vitt vin
  • Olivolja
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Rostat mjukt fullkornsbröd
  • Créme fraiche smaksatt med finriven vitlök
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchini i små tärningar, grovhacka burktomaterna. Spara spadet.
    2. Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter. Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera laxgrytan med rostad bröd och en klick créme fraiche med finriven vitlök i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben