Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Serverar: 4 portioner

Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré i bit, delad på längden
  • Zeta Olivolja
  • 2 gula lökar, delade i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 morot i bitar
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1 burk, 400 g Delizie Tomater
  • Några kvistar timjan, efter smak
  • Några kvistar salvia, efter smak
  • Några kvistar basilika, efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 190 grader.
    2. Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg.
    3. Lägg i ugnssäker form med övriga ingredienser och täck med aluminiumfolie.
    4. Stek i ugn på 190 grader ca 3 timmar. Ös köttet regelbundet med skyn.
    5. Lyft upp köttet och dela det i mindre bitar med hjälp av två gafflar och häll över skyn som bildats i formen. Krydda med salt och peppar.
    6. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben