Laxlåda med potatis och lök.

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 35 minuter

Man brukar säga att man inte skall lägga lök på laxen, här blev det tvärt emot, vi lägger laxen på en bädd av potatis och smörfräst lök. En perfekt och snabblagad maträtt som passar både som lunch eller till vickning. Servera med en grönsallad. Receptet är för två till tre personer.

Ingredienser

  • 175 g rökt och gravad lax (Hörviks)
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 msk fryst dill
  • 2 msk riven ost
  • Salt
  • Grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör och rapsolja till stekning
  • ½ msk smör och rapsolja till att smörja formen med
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken ganska tunt, fräs den mjuk i lite smör och rapsolja, låt den svalna.
    2. Strimla laxen.
    3. Smörj en ugnsfast form med smör och rapsolja.
    4. Skiva potatisarna och lägg dem i botten av formen.
    5. Fördela den frästa löken över potatisen.
    6. Lägg laxen över löken.
    7. Vispa ihop äggen med grädden och dillen, salta och peppra.
    8. Häll äggstanningen över laxen, strö över riven ost.
    9. Gratinera i 225° varm ugn i ca 25 minuter eller tills äggsmeten har stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hermana 3 januari 2010

    Gott! Tack så mycket!

    segerwitch 14 januari 2010

    Mycket gott! Tyvärr så kan man bara ge fem påäng. Tack för ett lätt och jätte gott recept.

    segerwitch 14 januari 2010

    Mycket gott! Tyvär kan man bara ge fem stjärnor. Tack för ett lätt och gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben