Laxlasagne

Serverar: 4 portioner

Tröttnar man på vanlig lasagne är detta ett utmärkt alternativ.

Ingredienser

  • 400 g färsk lax
  • 2 förpackningar mozzarella
  • Lasagneplattor
  • 4-5 mogna tomater
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 stjälkar blekselleri
  • ½ färsk fänkål
  • 1 röd paprika
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär lök, zucchini, blekselleri, fänkål och paprika i mindre bitar.
    2. Fräs grönsakerna med smör i kastrull. Tillsätt passerade tomater och smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Låt sjuda några min.
    3. Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den sedan i tunna skivor. Skär mozzarella i så tunna skivor som möjligt. Skiva även de färska tomaterna.
    4. Smöra en ugnsäker form. Varva lasagneplattor med skivad tomat, tomat- och grönsaksröra, lax och mozzarella. Minst tre varv bör det vara. Avsluta med lasagneplatta, tomat- och grönsaksröra och mozzarella.
    5. Grädda 40 min i 175 g. Täck gärna över lasagnen under 15 min för att inte lasagneplattorna ska bli för hårda i kanterna.
    6. Lasagnen serveras med citron och grönsallad.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4-6
    6
    4.5
    45 min
    1-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Apriltävlingen avslutad!
    Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben