Laxlasagne med spenat och fårost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

MUMS!

Ingredienser

  • 500 g färsk laxfilé
  • 1 dl vitt vin (eller 1 msk pressad citron + ¾ dl fiskbuljong)
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 250 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g smulad fårost (eller feta)
  • 400 g passerade tomater
  • Salt
  • ½ finhackad chilipeppar eller cayennepeppar
  • Ca 12-15 lasagneplattor
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i bitar. Blanda vin, kall buljong och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner laxen och låt sjuda 3-4 min.
    2. Grovhacka spenaten och fräs den i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök. Häll över grädde och fårost. Blanda till en grön sås.
    3. Blanda passerade tomater med salt och chili- eller cayennepeppar. Varva fiskblandningen, spenatsås och tomatsås med lasagneplattor i en ugnssäker form. Avsluta med tomatsås och strö över riven ost. Grädda på 225° i ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
    4. Om den får ”för mycket färg” innan den är klar kan man lägga folie över en stund. Servera gärna med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben