Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Jättegott ! Och ett nytt sätta att göra lasagne på, alternativt servera lax på.
Sätt ugnen på 200 gr. Värm mjölken. (Då är det mindre risk för klimpar i såsen) Gör en redning av smöret och mjölet. Späd försiktigt med mjölken. Koka upp och låt såsen småkoka under omrörning några minuter och sedan stå på sparlåga i ca 20 minuter så att glutenet sväller. Krama ur vätskan ur spenaten. Torka av laxbitarna. Lägg 4 lasagneplattor i en form och en laxbit på varje. Salta och peppra. Placera spenaten ovanpå, salta och peppra. Balansera de resterande plattorna på spenaten. Avsluta såsen genom att skrapa ner lite muskot, ta kastrullen av värmen och veva ner osten i såsen. Den behöver inte smälta helt och hållet, det gör den i ugnen. Häll såsen över plattorna och ställ in i ugnen. Kolla efter 20 minuter. Kan ta 30 min. Om såsen bränns vid, lägg över en bit aluminiumfolie.
Apriltävlingen avslutad!
Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svå...
tack!! det låter gott . lasange får det bli på söndag