Laxlasagne med fänkål och ädelost

Serverar: 4 portioner

En härligt krämig lasagne med mycket smak.

Ingredienser

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • ½ fänkålsstånd
  • 1 bit ädelost, 140 g
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl gröna ärter
  • Béchamelsås
  • 25 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret till såsen i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör så att det löser sig. Späd med mjölken och låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Klipp eller skär lasagneplattorna i 7 cm breda remsor. Tärna laxen. Skär fänkålen i små bitar och förväll dem i lättsaltat vatten.
    4. Varva sås, lasagneplattor, lax, fänkål, smulad ädelost och ärter i en smord, ugnsfast form. Börja och avsluta med sås, ädelost och riven ost i nämnd ordning.
    5. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Lasagneplattorna ska vara mjuka.
    6. Servera lasagnen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben