Klassisk picknickmacka med rökt lax och färskost kan njutas ute eller inne. Och av någon annan än mig, kan tilläggas - jag tål ju inte lax. Recept från ICA-Kuriren nr 23/11.
Ingredienser
4 saftiga, tvådelade portionsbröd
4 salladsblad
2 röda paprikor
150 g mager färskost
1-2 msk riven pepparrot
Salt
Svartpeppar
8 medelstora skivor rökt lax
Kryddgrönt, t ex smörgåskrasse, efter smak
Instruktioner
- Täck brödens underhalvor med sallad. Ta ur och skiva paprikorna. Smaksätt osten med pepparrot, salt och peppar.
- Varva laxskivor, paprikaringar, ostklickar och krasse på mackorna.
- Packa in i folie om maten ska med på utflykt.
- Pepparroten kan ersättas med senap.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...