Laxmacka med getost och coleslaw

Serverar: 4 portioner

Snabb och matig lunchmacka med en otroligt god coleslaw. Ett tips är att göra en dubbel sats av coleslaw som räcker ett par dagar framåt.

Ingredienser

  • 1 huvud isbergssallad
  • 8 stora skivor av ett gott surdegsbröd
  • 8 tunna skivor rökt lax
  • 200 g liten rulle av mild getost
  • Coleslaw
  • ½ huvud sommarvitkål
  • 1 morot
  • 2 dl äpple, färsk ananas eller nektarin, i tärningar
  • ½ kruka smörgåskrasse
  • Dressing
  • 1 dl gräddfil eller majonnäs
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finstrimla vitkålen och riv moroten grovt. Blanda kål och morot i en skål. krama kål och morötter så att grönsakerna släpper ifrån sig lite vätska och blir saftiga. Blanda i frukten.
    2. Rör ihop gräddfil eller majonnäs med senap, citronsaft, salt och peppar. Blanda väl i salladen.
    3. Lägg ut fyra av brödskivorna på en skärbräda. Lägg på 3-4 salladsblad. Bred ut 1 dl cole slaw på mackan och toppa med 2 laxskivor. Lägg på de kvarvarande brödskivorna. Tryck till lite på mackorna och dela dem på mitten. Servera med lite extra coleslaw till.

    Liknande recept

    15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben