Laxpaj av rester

Serverar: 6 portioner

Denna goda paj är perfekt att göra av laxrester när man tex gjort en ugnstekt laxfilé i ugn och inte allt blivit uppätet.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 dl laxrester
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl riven ost
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Tryck ut i en pajform och låt vila ca 30 minuter i kylskåp. Förgrädda sedan i 200 grader, mitt i ugnen 15 minuter.
    2. Vispa lätt ihop grädde, ägg och riven ost. Smaksätt med peppar och paprikapulver. Hacka laxresterna till mindre bitar och fyll dessa i det förgräddade pajskalet. Häll över gräddblandningen och grädda färdigt pajen i ugn ca 25 minuter.
    3. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    grill 4 september 2008

    Den var super god. Jag kommer att göra den flera gånger.

    Gottetrollet 8 januari 2009

    Den här var jättegod. Det tyckte hela familjen. Lätt att laga till också.

    gnoaga 18 april 2009

    Jag slängde i lite rödlök och röd paprika i pajen och den blev jättegod.

    Nhg9 13 augusti 2010

    Denna paj var jättegod! Men vi var tre vuxna som åt av den till middag och alla blev vi förvånade när vi läste att receptet är för sex personer, det hade Inte räckt till tre till... (gjorde enl. recept fast med lite mer lax)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben