Laxpaket med paprika

Serverar: 4 portioner

Enkelt, nyttigt och gott

Ingredienser

  • 800 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 liten strimlad röd paprika
  • 1 liten strimlad gul paprika
  • 1 liten vitlök , delad i klyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • färsk basilika
  • färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 ark bakplåtspapper eller aluminiumfolie , 40 x 40 cm
  • Instruktioner

    1. * Sätt ugnen på 180 till 200 grader.
    2. * Använder du aluminiumfolie behöver du lite högre temperatur än om du använder bakplåtspapper. Skär laxfilén i 4 lika stora bitar.
    3. * Fördela strimlor av röd paprika på arken. Lägg en bit lax ovanpå paprikastrimlorna. Fördela gula paprikastrimlor och vitlöksklyftor över fiskbitarna. Strö över lite salt, peppar och kajennpeppar. Lägg på några blad färsk basilika och lite färsk timjan och droppa slutligen en matsked olivolja i varje laxpaket.
    4. * Gör ett tätt paket, men där det ändå finns luft kvar i paketet. Lägg paketen i en långpanna och sätt in dem i ugnen på 180 grader i ca 20 minuter.
    5. * Koka ris och gör en sallad medan du väntar. Lägg varje fiskpaket på en varm tallrik och servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kahunakajsa 12 november 2010

    800 g skinn- och benfri laxfilé - hur kan detta recept vara "billigt"?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben