Laxpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En snabblagad och lite lyxigare pastasås till vardagen eller vid lite festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 250 g varmrökt lax
  • 1 st röd paprika
  • 200 g broccoli (gärna färsk)
  • 1 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 400 g kesella
  • 1 msk hackad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt igång pastakoket.
    2. Ta bort skinnet och bena ur laxen. dela köttet i minder bitar. Dela och kärna ur paprikan. Skär i strimlor. Dela broccolin i buketter. Hetta upp oljan och fräs broccolin några minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
    3. Blanda ner kesellan och håll varmt tills pastan är klar. Koka inte, då skär sig kesellan.
    4. Häll av vattnet från den färdiga pastan och blanda den med några msk av broccoli-kesellan så att den inte klibbar ihop.
    5. Blanda resten av såsen försiktigt med fisken, paprikan och salvian. Värm och servera genast till pastan.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9
    4
    40 min
    5-8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben