Laxpasta med apelsin och basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en lättlagad och snabb festrätt, som alltid uppskattas.

Ingredienser

  • 280 g pasta t ex fusilli
  • 1 liten purjolök i bitar
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • ½ röd paprika i bitar
  • ½ sqush i tärningar
  • 2 msk smör eller olivolja (1-2 msk)
  • 2 dl hönsbuljong eller fiskbuljong från tärning
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • ½ kruka basilika eller ½ msk torkad
  • Salt
  • Peppar
  • Ev maizenaredning för ljusa såser
  • 600 g laxfilè i tärningar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
    2. Fräs grönsakerna i matfett eller olja i en stepanna . Häll på buljong och matlagningsgrädde och låt koka upp. Låt koka ca 5 minuter tills grönsakerna är halvmjuka. Smaka av med apelsinjuice, basilika, salt och peppar. Red ev med maizena.
    3. Lägg i laxtärningarna och låt dem sjuda försiktigt ca 5 minuter eller tills laxen är genomkokt. Blanda med pasta och strö över parmesanost och krydda med svartpeppar.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben