Laxpaté, mager, med romsås

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Den här har jag fått av en jobbarkompis, den är mager och god.

Ingredienser

  • 400 g färsk eller djupfryst laxfilé
  • 2 1/4 dl (250 g) lättkesella
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 100 g crabfish, finstrimlad
  • 1 dl kryddgrönt (dill, gräslök, persilja), finhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skölj och torka de färska laxfiléerna eller tina och torka de djupfrysta.
    3. Lägg bakplåtspapper i botten på en avlång brödform, 1½ l. Smörj formens kanter med flytande margarin.
    4. Skär laxen i mindre bitar och kör den i matberedare med kniven. Tillsätt kesella, citron, chilisås, potatismjöl, ägg, salt och vitpeppar och kör till en slät färs.
    5. Lägg hälften av färsen i formen och fördela crabfish ovanpå. Blanda resten av färsen med kryddgrönt och bred ut den över crabfishen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt formen stå 5-10 minuter innan färsen stjälps upp och serveras. Servera färsen varm eller kall.
    7. Romsås: 1½ dl (165 g) lättkesella 1½ dl matlagningsyoghurt 2 msk löjrom/stenbitsrom 1 (50 g) rödlök, liten, finhackad.
    8. Blanda ingredienserna till såsen, låt stå svalt.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    LinneaStromberg 2 februari 2013

    Jätte bra recept! Min pate blev jätte god. Hade ingen crabfish hemma så bytte ut de mot gravad lax som funka hur bra som helst. Den blev något för salt kanske men de gjorde inget :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben