Laxpudding

Serverar: 4 portioner

Enkelt, gott och nyttigt

Ingredienser

  • 300 g rimmad lax eller laxöring
  • 600 g kokt kall potatis (7-8 st)
  • 2 gula lökar
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Finstrimla laxen. Skala potatisen och löken. Skär potatis och lök i tunna skivor. Fräs löken i matfett tills den blir mjuk utan att ta färg. Lägg potatis, lax och lök varvvis i en smord ugnsäker form.
    2. Vispa upp äggen, tillsätt mjölk, vitpeppar och dill. Häll äggblandningen i formen. Sikta över ströbröd och klicka på lite matfett. Grädda i ugn, 225º, ca 25 minuter. Servera med smält smör.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben