Laxpudding

Serverar: 4 portioner

Laxpudding är en härlig låda som både är dryg och billig.

Ingredienser

  • 8 - 10 potatisar , ca 800 g
  • 250 g färskrökt lax utan skinn och ben
  • 3 ägg
  • 4 dl tunn grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ dl finskuren dill
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
    2. Skär laxen i små skivor. Varva sedan potatis och lax i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
    3. Vispa samman ägg och grädde till en jämn smet. Tillsätt salt, nymald vitpeppar och dill.
    4. Häll äggsmeten över potatisen och grädda puddingen cirka 55 minuter i 175 grader tills den fått fin guldbrun färg och potatisen är mjuk. Det är olika i olika ugnar, i min ugn tar det minst 1,5 timme men hemma hos min syrra tar det cirka 1 timma.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben