Laxpudding med dill och ansjovis

Serverar: 6-8 portioner

Lät så gott att jag var tvungen att spara det...

Ingredienser

  • 800 g skivad rökt eller gravad lax
  • 800 g kokt kall potatis
  • 2 finhackade gula lökar
  • 2 pkt fryst dill
  • Rivet skal av 1 citron
  • 150 g babyspenat, sköljd
  • 1 liten ask ansjovisfiléer
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Anjovisspad till smaksättning
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Smörj en avlång form som rymmer 1,5-2 liter. En brödform ger en vacker presentation om du sedan stjälper upp den färdiga puddingen på ett fat. Skiva potatisen. Blanda dillen, löken och citronskalet i en skål. Blanda äggstanningen och smaksätt med anjovis och vitpeppar. Lägg ett lager lax i botten och på sidorna i formen, låt laxen hänga ut lite på sidorna. Varva sedan potatis, lökblandning och lax, häll över ett par matskedar av stanningen. Upprepa detta tills formen är full. Lägg över de överhängande laxskivorna och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
    3. Servera med smält smör och citronklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 20 juli 2010

    Vad gott det var med ansjovis i! Jag hittade ditt recept när jag sökte efter ngt att göra med rester av grillad lax. Jag hade inte spenat, o ersatte gul lök med röd. Jag ger en klar 4, det här kommer jag nog göra fler ggr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben