Laxpytt med rom

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Supergod och snabb rätt

Ingredienser

  • 400 g laxfile
  • 2 gula lökar
  • 8-10 kokta potatisar
  • 1 knippe sparris
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Rivet skal och saft från 1/2 citron
  • Ruccola
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 40 g stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar.
    2. Skär sparrisen i cm-tjocka bitar. Koka den i lättsaltat vatten i ca 1 min och låt den sedan rinna av.
    3. Stek lök och potatis i margarin ca 5 min och rör ner sparrisen. Stek laxen separat och blanda ner i pytten. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och saft. Vänd ner roccula i pytten.
    4. Sås: Blanda rom och dill med matlagningsyoughurt och krydda med citronpeppar
    5. Servera såsen till pytten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben